“I’m living the dream, living clean. One day at a time”

Een verhaal diepe dalen en hoge pieken.

Het verhaal van Leontien (40) kent diepe dalen en hoge pieken; jaren van middelenmisbruik, een leven in waanzin, liegen en bedriegen. Na vele ruzies thuis en weggelopen te zijn van huis kwam zij met verkeerde ‘vrienden’ in contact en raakte zij geïsoleerd en verwaarloosd. Alles draaide om drugs en zij deed alles om aan drugs te komen, één was te veel, en duizend nooit genoeg. Leontien zegt daarover:  

“Ik had een zeer negatief zelfbeeld van mijzelf, had last van angsten en wantrouwen en leefde in een wereld van alleen maar negativiteit.

“Ik kwam bij Bullshift terecht voor deze problemen en Ton begeleide mij in het proces, maar grote veranderingen bleven uit, vanwege schaamte en ontkenning verzweeg ik mijn verslaving en toen ik daar uiteindelijk eerlijk over was, kon ik echt gaan veranderen en ben ik letterlijk in beweging gekomen. Zo ontdekte ik, dat ik ook verslaafd was aan energiedrankjes. Ik volgde de suggesties die mij aangeboden werden op, ik ging naar meetings, volgde het 12-stappenplan zocht verbinding met gelijkgestemden, maar het belangrijkste was dat ik erkende dat ik hulp nodig had en het niet alleen kon doen.”

Het proces van herstel ging zeker niet vanzelf, en ging met twee stappen vooruit en één stap achteruit. Maar Leontien is zeker goed op weg en is inmiddels een bekend gezicht bij Bullshift. Zo is zij coach en ervaringsdeskundige en helpt zij andere mensen met verslavingsproblemen. “De ene verslaafde kan het best de andere verslaafde begrijpen en helpen en het helpt mij te behouden wat ik heb, door mijn ervaringen, hoop en kracht met anderen te delen.”