“Ik zie de mensen bij Bullshift als familie”

Het succesverhaal van Justin

Hoewel hij in eerste instantie niks zag in sporten, is Justin (19) inmiddels drie keer per week bij Bullshift te vinden. Inmiddels gaat het goed met hem en is hij ervan overtuigd dat beweging hem helpt in zijn herstel.

Wanneer realiseerde je dat je hulp nodig had?

“Mijn gebruik bestond vooral uit alcohol en cocaïne. Het had een langzame opbouw, maar uiteindelijk waren de mensen in mijn omgeving en ik helemaal ‘op’. Ik was depressief en leefde in constante schaamte en angst. Dat wilde ik niet meer.”

Wat deed je toen?

“Ik was bereid om alles wat me zou kúnnen helpen met beide handen aan te pakken. Ik belde verschillende klinieken en er is ook iemand langsgekomen om zijn herstelverhaal te delen. Ik kwam eerst in aanraking met de ambulante zorg en kwam uiteindelijk bij de zelfhulpgroepen terecht. Daar ontmoette ik Leontien, trainer bij Bullshift, en werd ik meegevraagd om een keer te gaan sporten bij Bullshift.”

Was je direct enthousiast?

“Het eerste wat ik dacht was: je bent hartstikke gek. Ik ga toch niet mee sporten? Ik ga niet iets doen waar ik geen geld voor krijg. Maar het hielp anderen en ik besloot deze kans te pakken. Ik ben begonnen met één keer in de week sporten en na meerdere weken in de kliniek heb ik Ton gebeld met de vraag of hij mij extra hulp kon bieden. Inmiddels sport ik er drie keer per week.”

Hoe hielp Bullshift jou destijds en nu?

“We gingen aan de slag met structuur, doorzetten, krachttrainingen en verschillende soorten sport. Bij Bullshift begrijpen we elkaar. Ik zie ze zelfs als mijn familie, we staan 24 uur per dag voor elkaar klaar. We hoeven maar drie woorden te zeggen en we weten van elkaar wat we bedoelen. Mijn negatieve gedachtes uitspreken en het sporten hebben ervoor gezorgd dat ik weer helder kan nadenken.”

Hoe kijk je naar de toekomst?

“Ik bekijk het per dag; vandaag ga ik niet gebruiken, alles in kleine stapjes, want dat is haalbaar. Ik weet niet wat er op mijn pad komt. Ik voel me soms blij en soms wat minder, maar dat hoort erbij. Ik blijf in verbinding met Bullshift. Het heeft mij alles gebracht wat ik zocht.”