top of page
vriendengroep Mike.jpeg
WIJ HEBBEN MEER INZICHT GEKREGEN

De vriendengroep van Mike

 

Hoe zijn jullie bij Bullshift terecht gekomen?
Doormiddel van een vriend van ons. Hij had al wat contac
ten gehad met Ton, van Bullshift. Op het moment dat het nodig was hebben wij via hem contact opgenomen met Ton.
 
Hoe voelde het contact bij Bullshift?
Fijn, voor ons was dit geheel nieuw. Wij hebben de reden van het contact met Ton als heftig ervaren. De openheid, eerlijkheid en directheid van Ton en zijn collega’s, met in het bijzonder Leontien hebben wij als erg prettig ervaren. Door de onwetendheid van ons om een vriend te kunnen helpen, zijn wij heel fijn ontvangen en hebben wij letterlijk dag en nacht contact gehad met hen. Zowel telefonisch als face to face. We konden alle vragen, mededelingen en dingen om even ons hart te luchten bij hen kwijt.
Het is moeilijk om als niet verslaafde te begrijpen hoe een verslaafde denkt, voor niet verslaafde zijn bepaalde dingen (afgesproken regels) logisch en deze volgen we dan ook op. Bij een persoon die verslaafd is kan dit heel anders werken in zijn hoofd, uiteindelijk doen ze er alles aan om hun middel te komen. Door het intensief contact wat wij gehad hebben met Ton en Leontien zijn wij deze manier van denken steeds meer gaan begrijpen waardoor we op bepaalde situaties met onze vriend beter konden anticiperen. 
 
Wat zijn de vervolgstappen en werkte dat?
De weken voor de opname in de kliniek hebben we veel samen gezeten. Met name ook veel contact gehad met Ton en Leontien. Wij hebben handvaten gekregen hoe om te gaan met onze vriend, maar daarbij ook veel uitleg gehad over wat de vervolgstappen voor hem zijn. Dit is met name een grote vraag voor iedereen. Maar het voortraject voor de kliniek middels de 12 stappen, de meetings voor gelijkgestemden en de avonden dat wij bij elkaar hebben gezeten hebben enorm geholpen. Inmiddels is het verhaal van de kliniek voorbij, dit heeft tot op heden gewerkt. De volgende stap is het safehouse. Ook hier hebben we weer veel begeleiding en aandacht vanuit Bullshift.
 
Zijn er beperkingen die jullie ervaren hebben?
Nee, absoluut, 100% geen. Wij zijn altijd met open armen ontvangen. Zoals hierboven beschreven hebben we altijd telefonisch contact kunnen hebben maar wij waren ook altijd uitgenodigd bij Bullshift zelf om een bakje koffie/thee te komen drinken. Wij hebben met vragen of onzekerheden geen moment getwijfeld en hebben altijd de keuze gemaakt om direct contact op te nemen, op wat voor manier dan ook. Een erg fijne samenwerking om met zijn alle tot het beste resultaat te kunnen komen voor onze vriend.

Wat willen jullie meegeven voor vrienden/familie van iemand die verslaafd is?
Aarzel geen moment en laat diegene zelf contact op nemen met Bullshift en indien niet mogelijk neem dan zelf contact op. Er zijn veel mogelijkheden met betrekking tot een intake, sporten of een praatje maken voor adviezen: hoe om te gaan.
Bullshift is echt een aanrader voor iedereen die kampt met een verslaving en voor de naasten van een verslaafde.

Een verslaving heeft effect op iedereen, dus niet alleen op de verslaafde, maar ook zijn naasten en vrienden. Daarom is het goed hierover te praten met elkaar en eventueel een ervaringsdeskundige. Alleen samen krijg je je vriend, familielid er weer bovenop.

bottom of page