Wat veroorzaakt verslavingsgevoeligheid?

Via social media werd deze vraag aan mij gesteld, Wat veroorzaakt verslavingsgevoeligheid?


Dit is mijn versie,


Voor mijn idee het systeem waar ik uitkom en de reactie van mij daarop. De pijnen die ik heb ervaren en wat heb ik ermee gedaan, wat kon ik doen op dat moment? Niet als verwijt naar mijzelf maar als constatering voor nu om het vandaag anders te doen en leren los te laten.


Every addiction arises from an unconscious refusal to face and move through your own pain. Every addiction starts with pain and ends with pain. Whatever the substance you are addicted to - alcohol, food, legal or illegal drugs, or a person and much more - you are using something or somebody to cover up your pain.

E. Tolle


Daarom zodra het pijn is en ik werk er niet aan, geef toe dat het er is of aan te gaan, is er dit het eerste zuchtige, zucht of verslavingsgedrag/gedachtes in welke vorm dan ook. Zolang ik nog die pijn ervaar als soort van machteloosheid op dat moment is het voor mij wat ik hierboven beschrijf. Bij veel situaties zie ik mijn machteloosheid (of #hetiswattis) en draag het direct over naar "Whatever" ik voel het niet eens meer, daar is mijn zucht/verslaving in die situatie dan niet aanwezig.


First Rule of Acting: Whatever happens, look as if it were intended.

Arthur Bloch


Zo denk ik oprecht dat volledig herstel bestaat. Ik ben daar nog niet en wellicht kom ik daar nooit vanwege de pijnen die ik niet aan ga. Door dag voor dag het steeds een beetje anders te doen is mijn leven fijner geworden voor mij en dat is voor nu genoeg.


“We must be willing to let go of the life we planned so as to have the life that is waiting for us.”

Joseph Campbell

76 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven