Mijn programma. 30-3-2020

Mijn programma


Maandag werkdag zin in .


Its always best to start at the beginning. All you have to do is follow the yellow brick road.

Glinda, The Wizard Of Oz.


Ik kijk elke dag opnieuw wat er op me afkomt . Elke dag opnieuw een dag om opnieuw te beginnen. Ik kijk ook wat me gegeven is en waar ik wat mee kan.

Vanochtend sta ik op en zie ik in een boekje de quote hierboven staan, Mooi om te lezen.


Ik zie de quote (en film)als een metafoor voor Bullshift. Begin bij t begin en volg het pad. Tijdens het bewandelen kom ik allerlei vraagstukken tegen. Voor de ene heb ik hulp nodig en voor de andere mag ik zelf de oplossing zoeken.


Wanneer weet ik wanneer ik welke actie in ga zetten?

Dit heb ik mogen leren door waar ben ik goed in , waar kan ik leren en wat hoort echt bij een ander te liggen? Voorheen dacht ik het allemaal zelf te moeten kunnen en van dat moeten kunnen werd het snel ik kan t allemaal wel. In mijn programma leer ik waar mijn kracht ligt en dat is vooral het spreken voor groepen , het trainen en coachen, het motiveren van mensen daarnaast ben ik creatief in oplossing of nieuwe manieren bedenken om iets te bereiken. Een netwerk om me heen opbouwen gaat eigenlijk vanzelfsprekend , dat kan ik van jongs aan al. Ik ben er ook achter gekomen dat de mix van al dit mij energie geeft. Mijn belangrijkste leren is nog steeds niet te impulsief te reageren en dingen toe te zeggen of aan te nemen. Rust en overdenken is daar nogal eens een gemis. Rust en aan mijzelf denken. Daarnaast vraag ik hulp voor zaken die ik niet kan of echt buiten mij liggen . Neem nu de situatie die we hebben, Corona, mijn accountant heb ik vragen gesteld hoe ik dit aan kan pakken en dat volg ik nu gewoon op. Zonder de gedachten heeft hij wel gelijk en ik hoor dit en dat . Dan wordt ik helemaal gek als ik dat doe. Ik mag wel twijfels hebben die. spreek ik uit naar hem. Dan mag hij mij uitleg geven. Ik hou het bij degene waar t voor mij hoort.

Dit is wel zo'n groot verschil met een paar jaar geleden , niet normaal, voor andere heel normaal.


Ons hoofd is rond zodat ons denken van richting veranderen kan.

Francis Picabia


Bullshift is begonnen als Personal Trainer Ton door de ontwikkeling van de 12 beweegstappen en de hulp van anderen vind en vond ik het niet meer gepast om het mijn naam te geven. Ik ervaar steeds meer dat ik het niet ben maar door te luisteren ontvangen en te delen is Bullshift dus niet alleen door of van "mij". Ik ben nog wel de kapitein die soort van richting bepaald verder in het proces zal dat ook los gelaten mogen worden maar dat is nog veel te spannend ;-) en te vroeg in het proces.


Bullshift gaat over:


Over het herstel van de verbinding met jezelf. 

Met dat waar het voor jou echt om draait.


Die shift heb ik kunnen maken door eraan te werken en is Bullshift getransformeerd en dus geen Personal Trainer Ton meer. Bullshift wil graag mensen met een hulpvraag over zucht , verslaving of een andere belemmerend gedrag ondersteunen of inzichten geven. Dit kan voor een persoon zelf, werkgever, collega of naasten zijn. Door beweging in beweging.


Die visie is ontstaan door mijn 12 stappen Minnesota programma . De 12de stap, Ik pas de uitgangspunten van de 12-Stappen toe in alle facetten van mijn leven en ben dienstbaar door ook anderen met mijn ervaring, kracht en hoop te helpen in hun proces. Wij als Bullshift gaan uit van een hulp vraag, waar wil jij hulp?


De 12 stappen werken voor mij. Ieder zijn eigen gele pad en zijn manier van transformatie/verandering.


De waarheid is

onvindbaar,

maar wel altijd

waar je oprecht zoekt


Jos Delisse


Fijne maandag allemaal.


0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven