Mijn programma. 4-4-2020

Mijn programma. ego


En dan lees ik dit, Het obstakel is de weg en ego is de vijand . Ik bedenk me daar bij dat het obstakel het ego is. Het obstakel is er voor om t ego te verkleinen.


Ik identificeer mij met een gevoel, een persoon, een plaats of een situatie, daar ondervind ik weerstand en noem t voor mij een obstakel. Het obstakel kan in elke vorm of emotie komen waar ik een soort last van heb. De identificatie is niet alleen het geen waar ik mijzelf in zie of herkenning in heb. Identificatie is ook juist waar ik wrok, wroeging, boosheid en verdriet van krijg. Ik identificeer me ook dan met die gedachtes en gevoelens en werkt mijn ego in volle kracht.


De erkenning in mensen , plaatsen en dingen is voor mij het verbinden van het ego en het laten opgaan in het grotere, zoals een druppel water in een emmer.

De weerstand, het obstakel, is daarom zo mooi om herkenning in mij te vinden , waarom triggert t mij? Wat speelt er in mij? Waar kan ik mij mee identificeren? Wanneer ik de identificatie ervaar kan ik deze als verbinding gaan ervaren en de druppel laten vallen in de emmer water naar t grotere geheel toe. Ik heel als het waren en doordat t bij mij groeit het grotere mee. Voor velen heet dit loslaten en in mijn bevinding is Loslaten Liefhebben Nelson Mandela


Ik ben deze lessen voor mij aan t leren door te lezen te delen en er mee aan de slag te gaan als in oefenen. Het zijn niet mijn beweringen of waarheden , het zijn mijn ondervindingen en bewust wordingen van nu , vandaag.


Er is nog wellicht veel te ontdekken en te ondervinden maar wat ik nu weet, weet ik nu. Daarom staat er wellicht. Ik besef mee steeds vaker dat ik het niet ben maar dat ik door en met andere, ander situaties, andere omgeving enz . meer ontdek, dus ben ik het niet maar t geheel is het. waarschijnlijk ontdek ik steeds het zelfde en kan ik het steeds meer bij verschillende situaties in zien en ervaren.


Vergeef jezelf dat je geen vrede hebt. Op het moment dat je je onvrede volkomen aanvaardt, wordt die veranderd in vrede. Alles wat je volledig aanvaardt, zal je daar brengen, brengt je vrede. Dat is het wonder van de overgave.

Eckhart Tolle
10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven