Mijn programma: 25-3-2020

Mijn programma

Zin in de dag en uitgerust opgestaan .

Voor mij veranderd er veel in bewustwording of kan beter zeggen hoe kijk ik naar dingen nu en zag ik ze eerst echt heel anders. Dat anders koppelde ik aan een mening die waarheid was voor mij. Op zich helemaal niks verkeerd mee omdat ik het uit een goede bedoeling doe. Ik ervaar dat het voor mij juist belangrijk is om die mening te hebben en daar actie op uit te voeren. Achteraf bedenk ik vrijwel altijd dat t beter had gekund.

“I see it all perfectly; there are two possible situations — one can either do this or that. My honest opinion and my friendly advice is this: do it or do not do it — you will regret both.”

― Soren Kierkegaard, Either/Or: A Fragment of Life

Wat ik realiseer en mij aanleer niet te kijken, wat had ik beter kunnen doen maar, waar sta ik nu, hoe gaat dit nu, en hoe denk ik er nu over. Dan veranderd er iets in mij ( alles veranderd, dagelijks , wekelijks , etc). Veranderd de situatie mag mijn gedachten mee veranderen.

'Niet alleen

Niet alleen leren, ervaren.

Lees niet alleen, absorbeer.

Verander niet alleen, transformeer.

Vertel niet alleen, pleit.

Beloof het niet alleen, bewijs het.

Bekritiseer niet alleen, moedig het aan.

Denk niet alleen na, overweeg.

Niet alleen nemen, ook geven.

Zie niet alleen, voel.

Droom niet alleen, doe het.

Hoor niet alleen, luister.

Praat niet alleen, maar handel.

Vertel het niet alleen, laat het zien.

Besta niet alleen, leef. '

- Roy T. Bennett, The Light in the Heart

Toen ik me vast hield aan mijn oude patronen bleek ik ze zo vast te gaan houden en niet meer los te kunnen laten dat ik ze steeds vaker ging herhalen om dat eerste effect van die handeling te krijgen en wat bleek….. het effect werd steeds minder en herhaalde ik steeds vaker en groeide boosheid , onbegrip en zelfmedelijden.

Deze quote is voor mij heel duidelijk “Waanzin is steeds opnieuw hetzelfde doen, en dan verschillende uitkomsten verwachten” Einstein. Ik kreeg wel een soort van andere uitkomst het ging steeds slechter met mij… maar in mijn verwachting lag dat het een oplossing gaf......het gaf meer juist problemen . Dus de uitkomst was het zelfde: PROBLEMEN!

Vandaar omarm ik het leven, het leven nu zoals op me afkomt en wat kan ik er mee?

1. Waar zit mijn onvermogen?

2. Wie kan mij helpen of wat kan mij helpen?

3. Ik zoek hulp en spreek het uit.

4. Angst om mijn oude patroon te veranderen.

5. Uitspreken en de stap maken om te veranderen.

6. Onderzoek welke eigenschap mij even weerhield en welke eigenschap me bracht tot de actie om het wel te doen. Voor mij is het geloof, de moed, de bereidwilligheid en daardoor de kracht hebben om gedrag, gedachtes aan te pakken of te doen.

7. Ik deel dit en laat ik laat mijn gedachten checken.

8. Kijk wat ik mij goed heb gemaakt.

9. Ik deel deze naar andere ( als ze dat willen ) Ik heb gelukkig meetings ;-) en maak t goed met anderen.

10. Overdenk kort en bondig.

11. Mediteer, hobby, ontspan, neem tijd voor mijzelf en pak een moment echt rust (Stilness).

12. Draag zo goed mogelijk uit waar ik voor sta door deze stappen te volgen.

Wat hier boven staat is voor mij vaak in een hele kort tijd gebeurd kan met elk issue gebeuren.

Waarom me dat steeds vaker lukt is dat ik blijf oefenen . practice what you preach.

Voor vandaag mag ik weer fris en fruitig ;-) aan dit proces werken . Ik ben dankbaar voor wat ik NU heb en waar ik aan kan werken door zo’n programma.

Het nu is wat t is en daar sluit ik vandaag mee af .

Fijne dag allemaal.


21 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven