Mijn programma 31-3-2020

Kwetsbaar


Ik brak in de nacht van 26-27 april 2012 ik kon niet meer het leven leiden zoals ik dat deed. Ik was aan mijn bodem . Ik voelde me eerst verloren en vooral boos op de wereld wat hebben ze me aangedaan? Direct daarop voelde ik dat ik het anders moest gaan doen en me kwetsbaar opstellen naar mijzelf en tegenover anderen. Het bleek de sterkste en minst kwetsbare actie voor mij te zijn. Eenmaal toegegeven en uitgesproken was er geen weg terug meer. en gaf het mij alleen maar kracht.


Men is alleen maar kwetsbaar en belachelijk door zijn pretenties.

Mme de GirardinKwetsbaar zijn is je zwakte niet laten zien omdat anderen dan kunnen zien wat je niet kan

Kwetsbaar zijn is niet je eigen durven zijn

Kwetsbaar zijn is altijd op andere steunen niet in je eigen pad geloven

Kwetsbaar zijn is geen fouten durven maken

Kwetsbaar zijn is liegen, bedriegen en manipuleren

Kwetsbaar is doe het allemaal alleen

Kwetsbaar is ik hoef niks meer te leren, ik weet het


Kracht is laat zien wat je niet kan

Kracht is ben jezelf

Kracht is vraag hulp om je eigen pad te bewandelen en geloof daarin

Kracht is omarm een fout en verbeter de actie

Kracht is openheid eerlijkheid en bereidwilligheid

Kracht is vraag hulp

Kracht is blijf leren door en met anderen


Toen ik eenmaal toegaf en voor velen het kwetsbaar leek kon ik niet terug. Tevens zagen mensen ook mijn gedrag beter van de afgelopen jaren en vielen er puzzelstukjes in elkaar. Ik kreeg een soort "respect"( wat niet nodig is)dat ik er voor uitkwam. Direct daarop was er argwaan en schrikken mensen eenmaal verslaafd altijd verslaafd en dus oppassen met wat Ton zegt of doet.


Juist die terechte instelling van mijn omgeving , argwaan, was voor mij de kracht om verder te gaan. Dit was voor mij het meest positieve dat ik terug kon krijgen. Ik moest het gewoon laten zien dat ik het anders ging doen en dat dus ook volhield, De oordelen verwachtingen en de gedachtes van anderen over mij kon ik niks mee en moest ik dus zelf aan de slag. Ik wilde ook echt niet meer terug naar waar ik ben geweest. De enige manier is voor mij om mij te ontdekken met zijn goede en slechte eigenschappen. Zodra ik voor een ander iets in mij verander verlies ik mijn kracht word ik kwetsbaar en weet ik uiteindelijk weer waar t eindigt....... De korte termijn succes om maar aan te passen in elke situatie voor een ander brengen mij niks weet ik . Het worden steeds meer korte termijn succesjes en ben ik ver van mijzelf af, voor mij is dit lichamelijk geestelijk of spiritueel dodelijk.....


"Uit je kwetsbaarheden komt je kracht." - Sigmund Freud


Het omdraaien van mijn kwetsbaarheden (mijn gedachten) is eigenlijk de switch van angst naar aangaan.

Het aangaan van angsten door ze eerst uit te spreken en hulp te vragen geeft voor mij zo'n vrijheid dat t eigenlijk ook makkelijker word. door deze ervaringen voel ik dat de kracht van delen er is. Sommige noemen t Hogere Macht , sommige God , Sommige coming sense , Ik noem t Whatever en geloof daar in.


"Kwetsbaar blijven is een risico dat we moeten nemen als we verbinding willen ervaren."

Brene Brown


18 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven