Mijn programma 3-4-2020

Verbinden


Het begrip van mij voor verbinding is in de jaren veranderd. Voorheen was mijn verbinding met alles wat buiten mij lag en ik niet echt verbond . Ik deed veel om te vluchten. Basketball en windsurfen zijn echt mijn passies en ben ik die passie verloren door niet te verbinden met mijn zelf maar alles wat er omheen gebeurde was zeker zo belangrijk. Heb ik er spijt van nee , ik mag en kan er van leren.


Ik bedoel met alles eromheen, ik moest bij de feestjes zijn , de kleding druk maken over hoe naderen het deden en het beter weten als mijn trainers... ondertussen vergeten wat ik het leukste vond de sport zelf. Wat ik het leukste vond daar moest ik extra energie insteken om verder te komen . Mijn nivo was best oké in allerlei sporten maar om de extra stap te maken moest ik dingen laten en doen, dat wilde ik niet. Daar was mijn moment om me te verschuilen achter de randvoorwaardes die ik gecreëerd had ..... Ik zag t niet, zie t nu grotendeels wel.


De verbinding die ik heb gelegd nu is voor mij en mij te ontdekken . De passie die ik heb is Bullshift. Het doel van Bullshift is mensen te bereiken en deze te laten verbinden met zichzelf doormiddel van beweging. Beweging is voor mij het middel om dichter bij mijzelf te komen. Waarom, omdat ik elke keer als ik ga trainen ik weerstand heb om te beginnen het is steeds weer een soort van gevecht , terwijl ik weet dat t beter voor me is om te doen. Ik kom vermoeidheid , angst , euforie, boosheid, teleurgesteld enzovoort tegen. Achteraf geeft t me een soort van kick en voldoening heb ik toch maar weer gedaan.


“Uiteindelijk verbindt alles elkaar - mensen, ideeën, objecten. De kwaliteit van de verbindingen is op zich de sleutel tot kwaliteit. ” - Charles Eames


De eerste verbinding die ik met mijzelf kon maken is door echt te verbinden met een ander. Dit mocht ik oefenen in de kliniek. Daar kwam ik binnen en pretendeerde nog de sportman te zijn. Het uurtje beweging wat we 2 keer in de week zelf mochten invullen ging ik wel even aan....... Ik ging hardlopen met een fellow, ik stortte volledig in, er was niets meer over van de sportman die ik ooit was en zelfs in gebruik kon ik meer bewegen. Deze , echt hooguit 200 meter hardlopen, kwam zo hard binnen en ik heb jankend op de grond gelegen in het Rembrandtpark in Amsterdam. Niemand van de kliniek hoefde iets te zeggen ik ook niet tegen hun , Ze begrepen me en de verbinding was gelegd . Ze voelde de pijn de verslagenheid en de machteloosheid en ik mocht ervaren dat zei m mee voelde.


'Je kunt jarenlang elke dag met iemand praten, en toch betekent het niet zoveel als wat je kunt hebben als je voor iemand zit, geen woord zegt, maar je voelt die persoon met je hart, je voelt zoals je de persoon voor altijd kent ... verbindingen worden gemaakt met het hart, niet met de tong. " - C. JoyBell C.


Achteraf gezien weer zo'n moment waar mijn herstel, mijn ontdekken naar mijzelf een boost kreeg. Deze veranderingen kwamen dagelijks en ik veranderde in een hele korte periode. Wat ik begreep vanuit mijn sportverleden was dat de rand voorwaardes niet meer belangrijk zijn. Herstel, dus Ton , op een. Ik kon prachtig uit mijn sportverleden zien als ik me druk maak om wat hip, stoer of voor andere is, dat ik uiteindelijk ga stoppen waar echt mijn hart zit


en wat gezond is voor mij.


Ik heb zo vaak mensen horen zeggen als je ergens voor gaat, volledig, dan kom je er ook , niks is onmogelijk. Mijn hoofd zegt ja, ja zal wel . Gelukkig mag ik kijken naar anderen die me voorgingen en al 20-30-40 jaar clean zijn en een mooi leven hebben. Of naar de nieuwkomer die zich over geeft en zijn grootste angst opzij heeft kunnen zetten om te starten met een nieuw leven. Ik kan het niet zelf namelijk niet zien , ik heb daar verbinding voor nodig . De hoop moed en kracht zijn de nieuwe verbindingen die vertrouwen geven en me bij mij plan houden in openheid, eerlijkheid en bereidwilligheid. Door het eerst bij verslaafde in herstel te mogen ervaren kan ik het nu ook aan anderen die niet verslaafd zijn.


De wereld ligt voor me open ik hoef alleen maar oprecht te verbinden.


“You may say I'm a dreamer, but I'm not the only one. I hope someday you'll join us. And the world will live as one.”

John Lennon2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven