Mijn programma: 24-3-2020

Mijn Programma:

Dinsdag een nieuwe dag , nieuwe uitdagingen en vooral niet te veel piekeren.

Mijn eerste gedachten, gisterenavond, na de extra regels door de overheid. Beter en direct en wat een eikels die meetings door lieten gaan, samen naar t strand met velen, naar bouwmarkten , etc. etc. etc. Boosheid was er vooral doordat zoveel artsen verpleegkundige schreeuwden om blijf binnen… Mijn boosheid die was ik . Deze komt uit het niet begrijpen dat mensen geen respect hebben voor mensen die het weten en in het “slagveld” zitten. Ik denk dat iedereen blijkbaar moet denken als ik (of velen om ons heen).

Dan ga ik voor het naar bed gaan mijn dag overdenken en kom ik op mijn aandeel van mijn boosheid. Vanaf jongs af aan voel ik me niet begrepen , ik hoorde of zag dingen anders dat bedacht ik in mij. Mijn focus was op de mensen die het anders deden en niet op de mensen die hetzelfde mee maakte of dezelfde gedachtes hadden als ik . Deze mensen die het er hetzelfde inzaten en niet die moeilijkheden hadden met waar ik last van had heb ik nooit om hulp gevraagd , of alleen al gekeken hoe zei dat deden.

Ik heb op mijn 42ste een programma gevonden waar gelijk gestemde zijn en door deze grote groep (online is het voor mijn nog grootser geworden) kan ik altijd hulp vragen en mijn “shit” op te tafel gooien.

“Friendship ... is born at the moment when one human says to another "What! You too? I thought that no one but myself . . .” C.S. Lewis, The Four Loves

Ik merk nu in dat ik gisteren even de overeenkomsten kwijt was, terwijl ik Rutte gisteren duidelijk heb horen zeggen dat t overgrote deel het heel erg goed doet, aangezien de regels die de overheid heeft opgesteld . Daarom ben ik blij een deel van onze maatschappij te zijn.

Ik ben geneigd om mensen die het anders doen op hun knieën te krijgen en hun excuses aan te laten bieden . Ik zie in dat dat niet werkt en weet dat dat niet werkt. Ik maak de keuze om ze net als gisteren te vragen waarom ze t doen en mijn grenzen aan te geven. Grenzen aan geven mag ik wel op een iets zachtere manier doen en dat ga ik vanaf vandaag inzetten. Dat is wat ik kan voor vandaag . Ik zeik tegen de mensen waar t kan om even lekker te zeiken en het kwijt te raken . ’s Avonds ga ik naar een online meeting om andere aan te horen en mijn verhaal te delen om niet in mijn “controle” gedrag te gaan en blijven zitten .

“Instead of worrying about what you cannot control, shift your energy to what you can create.” Roy T. Bennett, The Light in the Heart

Vandaag ga ik mijn best doen om weer mijn focus op de dingen te leggen waarvan ik groei en op mijn pad komen. Ik schrijf, ik bel, ik video-app en blijf ook vandaag in contact. Ik ga trainen en mediteren om het contact met mij te behouden en te voelen. Belangrijk ook, ik ga een hobby oppakken.

Ik weet dat ik eigenwijs ben dus ik zal elke nieuwe dag deze focus op mijzelf moeten leggen omdat ik snel terug ga naar oud gedrag.

Dus vandaag leg ik mijn focus op de winnaars en geef ik eventueel suggesties aan mensen die hulp vragen hebben of met bepaalde issues stoeien waar ik kennis van heb. Waar ik geen kennis van heb geef ik de suggestie, ik weet t niet kijk even verder.

“The mind, conditioned as it is by the past, always seeks to re-create what it knows and is familiar with. Even if it is painful, at least it is familiar. The mind always adheres to the known. The unknown is dangerous because it has no control over it. That’s why the mind dislikes and ignores the present moment.” Eckhart Tolle, The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment

Fijne dag allemaal!


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven