Mijn programma 29-3-2020

Mijn Programma.


Verandering

249.811.006 sec. = 69391 min. = 2891dag= 95 maanden


Verandering zal niet komen als wij wachten op een andere persoon of een andere keer. Wij zijn degenen waar we op hebben gewacht. Wij zijn de verandering die we zoeken.

Barack Obama


Hoe mooi is dat! Het buiten mij plaatsen en hulp vragen bij specialisten en het toch anders doen of de specialist niet alles vertellen zodat zijn therapie niet aanslaat. Ik kon ze de schuld geven en het lag natuurlijk nooit aan mij. In mijn tijd voor de kliniek heb ik veel gedaan in het werkend leven, veel baantjes gehad. Ik kan mijn patronen nu zien . Het was niet zo heel moeilijk om te presteren en vrij snel promotie te maken. Te laten zien alsof ik de beste was.......... Dat lukte vaak door bluf, goed gebekt en laten zien wat anderen vooral fout deden, ik kon het wel aanwijzen..... Daardoor kon ik met mijn eigen tekortkomingen wegkomen voor een bepaalde tijd.


Wat je beschouwt als de top, is slechts het opstapje.

Seneca


Deze quote hierboven is er een voor mij nu . In die tijd was t promotie ha nu ben ik er klaar totdat ik vast liep en ging ik andere corrigeren of het werk laten doen. Eigenlijk gewoon een lui, arrogant, onbeschoft persoon en leugenaar.


Nu is mijn proces een proces van dag tot dag . Ik ben niet bezig met de top te bereiken maar per dag het beste uit mij te halen . Het "beste" is geen straf is vooral mijn ding doen in openheid , eerlijkheid en bereidwilligheid. Daar hoort het hele pakketje van leven bij . Het plezier , het werk , de relaties met mensen de zorgen, verantwoordelijkheden enzovoorts. Dit is best veel als ik het zo opschrijf en direct twijfel ik wel of ik het allemaal kan? Daar zit ook een soort van angst merk ik nu maar ik doe niet alles goed waarom schrijf ik t dan op? Wat gaan mensen straks zeggen als ik iets fout doet....... Direct daarop komt de switch, gelukkig., Ton het is een proces het proces waar je aan werkt! Niet het volmaakte plaatje en juist in de fouten zit het leermoment zolang je maar de 3 principes toepast op jou. Openheid, eerlijkheid en bereidwilligheid dan komt de rest vanzelf.


Verandering zal niet komen als wij wachten op een andere persoon of een andere keer. Wij zijn degenen waar we op hebben gewacht. Wij zijn de verandering die we zoeken.

Barack Obama


De echte verandering begon bij mij toen ik besefte dat t zo niet meer kon. Ik stopte met wat ik deed , ging in de actie met veel weerstand op 28 april 2012 zei ik tegen iemand dit zijn mijn laatste biertjes die je me ziet drinken en na 24 uur geen drank op voelde ik mijn missie voor mij.

Toen ik die missie voelde dat ene NU moment ben ik gestart en ben ik nu waar ik nu sta en precies op de plek waar ik hoor te zijn in mijn proces. Deze gedachten geven me zoveel rust. Bij deze aller eerste seconde (echte Nu) is het "nieuwe leven" van me begonnen. Ik was toen 24 uur zonder drank.


1 ------->249.811.006 sec. = 69391 min. = 2891dag= 95 maanden


Ja mijn hoofd zegt kan t niet sneller en beter, waarop direct volgt nee Ton het is goed zo! Doe gewoon je ding!


Voor vandaag iedereen een fijne zondag. Ontbijt, een meeting naar huis lunch organiseren en onzen Def samen uitlaten en het vooral rustig aan doen. Ik ga verder kijken wat de dag geeft.4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven