Mijn Programma 28-3-2020

Open vizier.


Door mijn proces van de laatste jaren krijg ik geregeld inzichten terug van waar ik vandaan kom en waar ik nu ben . In ieder geval over mijn gedachtes en gedrag. Deze inzichten gebeuren over t algemeen als ik in stilte ben. Het is niet zo dat er geen geluid of een gesprek is maar, ik ben in stilte en voel ik een soort van sereniteit over mij heen.


Ik had gister zo'n mooi moment. Voorheen zou ik een deze situatie waar alles nu gebeurd totaal anders reageren. Ook zou ik als ik zo'n inzicht ontving in de paniek schieten, wat moet ik ermee?Ik ging allerlei oplossingen bedenken die ongezond voor mij en mijn omgeving waren. Is dit groei? Is dit vooruitgang?


Persoonlijke groei is niet een kwestie van het leren van nieuwe informatie, maar van het afleren van oude beperkingen.

Alan Cohen


Waar is mijn transformatie begonnen in het anders situaties bekijken? Ik noem het liever transformatie, meer omdat groei en vooruitgang voor mij aangeeft dat ik daarvoor minder kon of was.... zoiets? Daar stoei ik nog mee.


Is het een vooruitgang wanneer een kannibaal met mes en vork eet?

Stanislaw Jerzy Lec


Het is begonnen op het moment dat ik toegaf dat ik machteloos stond in wat ik deed en waardoor ik gestuurd werd in mijn hoofd. Ik leerde open, bereidwillig en in eerlijkheid mijn proces aan te gaan. Niet meer te vluchten maar voelen.


Blijkbaar ben(was) ik zo iemand die zijn bodem moest bereiken om het in te zien. Ik boekte in de tijd voor mijn erkenning van machteloosheid ook groei en vooruitgang namelijk, Ik kon steeds meer drinken , ik kon steeds beter liegen , ik kon steeds beter vluchten........ dacht ik. Voor mij zat daar dus ook groei en vooruitgang, het is maar net hoe ik het zie en hoe ik er mee omga. Ik dacht namelijk heel slim te zijn hoe ik het allemaal deed.........


Vandaag zaterdag, weekend! Natuurlijk een beetje vreemd mijn gedachten kan zeggen alles is anders nu en wat nu met de zaterdag te doen? De zaterdag pak ik aan als een zaterdag iets langer op bed liggen, geen coachingsgesprekken, niet werken. Wel sociale contacten zoeken met vrienden via het internet of telefoon, bankhangen :-). Ik probeer m zo zaterdags te beleven. De acties zijn wellicht anders maar als ik naar de overeenkomsten kijk van het weekend is er toch best veel wat overeenkomt. Zo zie ik ook dat de standaard actie niet het weekend maakt maar de ontspanning in welke vorm dan ook.


De structuur die ik in de 2890 dagen heb opgebouwd is een fundament voor mij geworden om niet uit de bocht te vliegen of in paniek te schieten. Hoe hard ik daar vroeger tegen structuur aanschopte hoeveel rust t me nu geeft.


Verander niet de mensheid, maar verander de structuur van je eigen geest en je eigen denkbeelden, en je verandert alles.

Vachel Lindsay


Mijn eigen structuur geeft mij vrijheid en ruimte in mijn hoofd . Doordat ik weet waar ik mijn rust en eetmomenten heb kon ik bijvoorbeeld beter plannen welk moment ik kan werken, sporten of sociale contacten kan organiseren. Ik ben ook echt begonnen met mijn rust en eetmomenten ik zie dat nog steeds als mijn eerste behoefte om daaromheen mijn planning te maken of juist niets extras te plannen. Ik weet van mij dat ik deze momenten vrijwel altijd als eerste skip en dan maar doorga zoals ik voorheen deed, de uitkomst weet ik ondertussen. bewijs genoeg geleverd ;-).


Het beweegstuk waar ik meer voor mijzelf beweeg is wat ik nu ook plan dat is ook zo'n ding dat ik los heb gelaten door de trainingen die ik geef (schreef ik gisteren ook ). Daar is een mooi leer moment voor mij. Herhaling is de kracht om het te verankeren.


Lichaamsbeweging verdrijft spanning, en spanning is de vijand van sereniteit.

Nelson Mandela.


Fijne dag allemaal!
4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven