Mijn programma 28-12-2020

Geconfronteerd met t verleden en nu dankbaar!

Sow................. die kwam even binnen en direct dankbaar voor waar ik nu sta.


“He was still too young to know that the heart's memory eliminates the bad and magnifies the good, and that thanks to this artifice we manage to endure the burden of the past.”

Gabriel García Márquez


Bizar toen gewoon soort van trots op mijn gedrag ... 11 jaar geleden runde ik 2 weken lang een Schrobbelertent op de markt in Uden met een vriend. Elke dag feest elke dag drank op en aardig wat geld over gehouden wat natuurlijk daarna weer op ging aan stappen drank etc.

Hoe kan iemand trots zijn terwijl hij zijn leven en lijf aan het slopen is? Ja de waanzin van verslaving , nooit genoeg en maar je kop in het zand stoppen door maar weer te gaan gebruiken. Dag in dag uit......... ook nog plaatsen op Socialmedia alsof het de gewoonste zaak is iedere dag drinken .....


We are addicted to our thoughts. We cannot change anything if we cannot change our thinking.”

Santosh Kalwar,


En nu kerst vieren met mijn vrouw en "ons kind" Def (de hond) uitgeslapen , kerst ontbijt , wandeling aan zee en genieten van de rust in mijn koppie.


Ik ben blij en dankbaar dat ik herstel heb gevonden. De waanzin waar ik in leefde is niet vol te houden en is dodelijk. Niet alleen lichamelijk maar geestelijk dodelijk is misschien nog wel het ergste voor mij. Denken dat elke dag anders is maar elke dag gewoon bier drinken en nergens over praten . Geestelijk dood zijn is voor mij dagelijks over deze planeet lopen en niet weten wat ik doe . Ik kon nog maar en ding en dat was gebruiken of het was hoe vind ik een manier om te gebruiken. Kolere wat een K*T leven.


Life is like a sandwich!


Birth as one slice,

and death as the other.

What you put in-between

the slices is up to you.


Is your sandwich tasty or sour?

Allan Rufus.


Nu zijn de dagen anders. Gestructureerd ( wat een vies woord in de gebruikerstijd ;-) ) Werken voor mijn bedrijf waarbij ik probeer te laten zien dat herstel voor vrijwel iedereen is weg gelegd en herstel mij mijn leven heeft terug gegeven. Het is zelfs tot een punt gekomen nu dat ik oprecht niet zou weten waarom ik nog iets op zou moeten pakken om het gezellig te hebben of te ontspannen.


Wat heeft me tot dit gebracht: Klinische opname, Mijn programma van herstel -> meetings -> sponsor -> stappen -> sponsies en mijn werk. Mijn werk geeft me terug dat ik niet terug wil waarvan ik vandaan kom. De rust vind ik in meditatie , gezellig kan ik het maken, ook met een dansje ;-) , doordat ik me niet schaam voor mijzelf en van mezelf steeds meer ben gaan houden. Er zijn geen beperkingen meer om iets te doen in mijn leven waar ik voorheen drank nodig had. Ik weet als ik het voor mij doe zonder dat ik andere wil schaden ik alleen maar kan groeien naar een zachtere Ton.


“You've gotta dance like there's nobody watching,

Love like you'll never be hurt,

Sing like there's nobody listening,

And live like it's heaven on earth.”

William W. Purkey


Ik ben zeker nog steeds geen heilige en zie dat ook niet gebeuren , zodra ik dat ooit zou denken ben ik alweer op de weg terug naar een verrot leven.


“I am nothing special, of this I am sure. I am a common man with common thoughts and I've led a common life. There are no monuments dedicated to me and my name will soon be forgotten, but I've loved another with all my heart and soul, and to me, this has always been enough..”

Nicholas Sparks,


Mijn leven staat nu in het teken van nederigheid ten opzichte van mijn ziekte verslaving. In die nederigheid leer ik steeds nederiger ten opzichte van t leven te staan en dat geeft zoveel meer rust. Dingen gebeuren nu eenmaal goed en slecht ( zo voelt dat). Het goede en het slechte bekijk ik steeds meer als in wat kan ik er van leren of waarom komt dit juist nu op mijn pad. Soms kan ik er niks mee en laat ik het los. Verder in mijn proces zal het terugkomen wellicht in een andere vorm zodat ik weer wat kan inzien.


Waarom deed die post me iets is dan de vraag voor mij? Ik besef niet altijd even goed hoe dankbaar ik mag zijn in wat ik nu heb niet materieel maar spiritueel. Ik besef soms niet hoe mooi t allemaal is en hoe makkelijk t eigenlijk is om aan mijzelf te werken als ik het gewoon doe.


“It is better to be hated for what you are than to be loved for what you are not.”

Andre Gide, Autumn Leaves

349 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven