Mijn Programma 27-4-2012

Het besef , bewustwording


27-4-2012 blijft altijd een van mijn mooiste gewaarwording/ bewustwording. Ik gaf toe dat ik niet meer kon . Ik kon niet uit eigen beweging stoppen met gebruiken en ik gaf toe dat ik een probleem had. Op deze dag kon ik ook nog niet stoppen maar ben wel gaan bellen naar een kliniek om een afspraak te maken voor behandeling. Ik gaf toe dat ik mijzelf aan het vernietigen was. Mijn focus lag al jaren op wat anderen mij aandeden, hoe slecht de wereld was, hoe goed ik ook mijn best deed en de anderen mij niet begrepen of dom waren..... In de nacht van 26 op 27 april 2012 rond een uur of 2 zag ik het in . Het gevecht en de focus op andere was klaar ik moest aan mijzelf gaan denken en vooral mijzelf gaan werken dat was heel duidelijk voor mij.


'Je visioenen worden pas duidelijk als je in je eigen hart kunt kijken. Wie naar buiten kijkt, droomt; wie naar binnen kijkt, wordt wakker. ' - C.G. Jung


Daar begon t allemaal. Nog niet clean en sober maar wel de start naar herstel. de 29ste ben ik de eerste 24 uur zonder een middel en dus gestopt met gebruiken. Dit op wilskracht tot 3 mei de intake in Amsterdam was en 4 mei zat ik in de kliniek. De eerste week clean had ik al te pakken en wat een rust kwam er over mij heen. Wat een bijzondere rust gevende plek, de kliniek.


Zo heb ik in deze 8 jaar veel mogen ontdekken en die ontdekkingen noem ik nu bewustwording of gewoon een pad waar ik op wandel met moeilijkheden, mogelijkheden , verandering, kansen en berusting.


Hier een aantal van mijn ontdekkingen


- Het gevecht, discussies beter weten, met mij en mijn vader is de kracht geworden om in herstel te blijven. Ik heb het gevecht los kunnen laten en heb het verleden daardoor losgelaten.

- Het gevecht met mijn vader was er omdat mijn ego het gevecht aanging.

- Ik krijg met elke emotie een spiegel voor en kan dan zien wat mij gegeven wordt om mijn pad verder te bewandelen.

- In loslaten zit de grootste kracht, het blijft oefenen en veel spiegels ontvangen.

- Vandaag is de dag dat ik iets kan doen , gisteren was , morgen is er niet.

- "De worstelingen die we vandaag doorstaan, zijn de 'goede oude tijd' waarover we morgen lachen." Aaron Lauritsen,

- Stap voor stap leren niet denken in trucjes zodat ik sommige "beproeving" over kan slaan. Ze komen toch wel terug ergens op mijn pad.

- Ik ben mijn gedachtes niet, daarom heb ik ze leren delen en in gesprek met een ander aan te gaan. Zodat ik mijn gedachtes als spiegels kan zien, waar heb ik nog meer los te laten.

- In mijn hoofd zitten en blijven zitten is killing......

- De kracht van verbinden met andere is ongekend groot en is voor mij de manier om verder te gaan , alleen kan ik het niet en nog beter, alleen wil ik het niet meer!

- This too shall pass


De belangrijkste wellicht is deze:


Ik heb mogen ontdekken dat ik afstand mag nemen van oude denkbeelden en nieuwe mag aangaan en deze ook weer laten veranderen door tijd . Hoe en wanneer alles gebeurd is niet aan mij .


'Geloof is geen overtuiging. Geloof is wat overblijft als je overtuigingen allemaal naar de hel zijn geblazen. Geloof zit in het hart, terwijl overtuigingen in het hoofd zitten. Ervaringen, zelfs spirituele ervaringen, komen en gaan. Zolang je je geloof op ervaring baseert, zal je geloof voortdurend flikkeren, omdat je ervaringen blijven veranderen. ' - Ram Dass


Ik geloof (= vertrouw) in het volgende wat op mijn pad komt , wat er ook komt het zal voor mij een spiegel zijn. Ik zal er zo liefde vol mogelijk in kijken en zal daar weerstand , openheid , vluchten en overgave in hebben, maar laat maar komen ik heb zin in nog een aantal keer deze 8 jaar . De uitkomst zal uiteindelijk goed voor me zijn.


Lets go , never a quitter !

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven