Mijn Programma 26-3-2020

Mijn Programma:

Start met de gedachten 26-3-2009 pa.

Goed uitgerust in de nacht en Def uitgelaten . Laat de dag maar komen.


De overdenking is bij mijn vader die 11 jaar geleden is overleden en eerlijk gezegd het is zeker goed zo. Sterkte is niet nodig . Ik heb mijn verdriet daarover kunnen veranderen in dankbaar voor de lessen die hij me gaf , bedoelt of onbewust het maakt niet uit. Zoals ik steeds beter leer de lessen van t leven te zien en ik daarmee aan de slag mag gaan.

“The opposite of love is not hate, it's indifference. The opposite of art is not ugliness, it's indifference. The opposite of faith is not heresy, it's indifference. And the opposite of life is not death, it's indifference.”

Elie Wiesel

Ik begrijp steeds beter wat een spiritual care counselor ooit tegen mij zei. Ton ik ben jou tegengekomen en jij bent opgegroeid met jouw familie. Vader, moeder, broer, zus, broer deze hebben jouw mede gevormd tot wie jij nu bent. Daardoor heb ik ze ook deels ontmoet in jou. Door jouw herstel , hersteld veranderd ook dat deel van jouw naasten in jou. Hoe mooi is dat , he? Opdat moment hoorde ik wat hij zei maar begreep t nog niet.

Deze versie heb ik ervan gemaakt.

Luister je maar hoor je het niet , is het nog niet voor jou. Zo vaak deed ik alsof ik het hoorde.

Luister je en irriteert t je dan heb je daar te leren . Heel veel oordelen en tegen in gaan , dat kon ik goed.

Luister je en herken je het dan is het al van jou, wat doe je ermee? Dat gebeurde tijdens mij opname ik ging herkenning vinden en ging aan de slag met de herkenning.

Vandaag ga ik weer met een open vizier de dag in om te mogen ontvangen en wat ik er mee kan. Voor mij is bewegen en sporten een manier om mezelf te zien en voelen. In trainingen komt er veel naar boven. Er komen de eerste minuten frustraties geen zin en gebeurtenissen van de dag voorbij. Na een minuut of 20 zit ik in de training en zit ik veel meer in het moment. Daar begint mijn nieuwe open gedachten naar nieuwe dingen ontvangen of laten landen.

Zo heb ik ook koken als een manier om te voelen . Ik weet als ik snel iets in elkaar flants ik vaak een drukke dag heb gehad, als ik de tijd neem heb ik meer rust of voel ik dat ik het nodig heb. Ook zie ik met koken hoe ik de keuken (mis)bruik ;-) . daar zit hectiek of structuur in .

Zelf haal ik zoveel mogelijk groei uit de dingen die daadwerkelijk gebeuren. Hoe simpel is dat? Maar hoe moeilijk is het om naar mijzelf te kijken…….. Ik heb geleerd om niet te ver buiten mij te zoeken dat is wat ik bedoel , wel blijf ik hulp vragen aan mensen die dat mee hebben gemaakt of er verstand van hebben en spar ik graag over het leven en inzichten met en ander.

2888 dagen geleden ben ik begonnen om open, eerlijk en bereidwillig naar mezelf te kijken.

Echt mensen het is zo mooi! Het eerste jaar is een soort van battle voor mij geweest het 2de jaar werd beter als in het loslaten van t gevecht enzo gaat t steeds meer naar leven en daarom vier ik het leven!

“I wish it need not have happened in my time," said Frodo.

"So do I," said Gandalf, "and so do all who live to see such times. But that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”

J.R.R. Tolkien, The Fellowship of the Ring


Voor vandaag is het een dag om te werken te ontspannen en voor hobby's. Dit met een open geest wat kan ik vandaag en niet wat kan ik niet vandaag . Juist in deze tijd is het zo mooi om te leren wat kan ik wel! Dat wat kan ik wel is ook voor mij nu oefenen om alle emoties toe te laten, het er te laten zijn en mogen omarmen.Fijne dag allemaal!

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven