Mijn programma: 1-4-2020

Mijn programma : Gemiste schoten.


Een quote van Micheal Jordan is me pas echt duidelijk geworden in mijn herstel.


Ik heb in mijn carrière meer dan 9000 schoten gemist. Ik heb bijna 300 wedstrijden verloren. 26 keer heb ik het vertrouwen gehad om het winnende schot te maken en miste. Ik heb keer op keer gefaald in mijn leven. En dat is waarom ik slaag.

Michael Jordan


Ik heb deze gedachten voorheen gebruikt als excuus. Fouten maken mag he doe niet zo moeilijk de volgende keer beter. Ik maakte fout op fout en leerde er niks van . Nu weet ik dat de "fout" het niet lukken of het nog niet bereiken van een doel er is om te groeien . Mijn tijd is daar nog niet.

Snelle oplossingen lijken vaak de oplossing van t moment maar overdenken en in het nu bekijken wat kan ik nu en wat is nu, waar ik de basis leg voor het verdere proces, is de oplossing voor de langere termijn. Het fundament moet als het ware gelegd worden om verder te groeien en niet dat er door iets, iemand of situatie zodat het kaartenhuis instort.


'Als je het werk doet, word je beloond. Er zijn geen snelkoppelingen in het leven. ' - Michael Jordan


In mijn programma noemen we dit het voetenwerk. Stap voor stap door de stappen en ja net als een berg er zijn makkelijke stukken , stijle stukken en ook plekken waar je even terug moet om een andere weg te kiezen om toch de top te bereiken. Het werk is belangrijk! Een mooi Engels gezegde : talk the talk , walk the walk.


Als voorbeeld voor mij heel duidelijk toen ik bij een fitnessketen ging werken. Ik werd trainer, groepsfitness manager en daarna manager van een van de locaties. De fitnessbranche was hip snel en explodeerde dus kon ik zonder de in en outs van het bedrijf en mijn eigen proces in acht te houden heel snel promotie maken en ik wist eigenlijk niks. Ik had het voorbereidende werk niet gedaan. Ik ging hard onderuit door een burn-out. In de fase van burn-out heb ik eigenlijk alleen maar aan rust gewerkt niet aan mijzelf en eenmaal weer aan t werk gingen er ook vrij snel de zelfde zaken fout. Ego, arrogantie en vooral op jacht naar veel geld verdienen .... Wauw wat een mooie lessen voor nu.


Ik ben gestart om vanuit de kliniek mijzelf weer fit te krijgen . Ik ben eerst 20 kilo gaan afvallen en flink gaan trainen. Weer weten wat het is en niet praten over toen ..... Ik ben personal trainingen gaan geven en overdreef weer in die tijd. Deze keer was het uit passie en uit waar ik naar toe wil niet waar ik achter schuilde. Ik liet mezelf meegaan in de flow van mijn sporten.


Op 6 december 2012 in Motafan scheurde ik mijn kruisband volledig af, te snel, te veel, teveel bravoure... Wauw wat kreeg ik op de berg een geweldige ingeving -> te snel, te veel, teveel bravoure... .Ik kreeg een kado van herstel ik mocht een stap terug in gedachte maar het was juist een sprong vooruit in mijn proces. Daar maakte ik een prachtige foto van , de sneeuw , de zon en de bergen.


Ik heb 9 maanden mijn herstel van knie opgevolgt zoals ziekenhuis en fysio voorschreven. Ik heb hier nu iedere dag profijt van. In dat herstel moest ik me nederig opstellen niet mijn eigen plan trekken en vooral luisteren. De eerste stap die ik nam is ook naar het herstel ,van een goede vriend, luisteren over zijn kruisband . Hij gaf me mee volg de arts en de fysio dat


heb ik ook gedaan en het werkt . Deze vriend is zelf fysio en heeft zijn herstel niet zelf gedaan overgelaten aan anderen. Daar ligt voor mij ook weer t bewijs ik kan het niet alleen.


Ik ben ook echt de Ton geworden die zijn nek uitsteekt veel aan gaat , veel vragen stelt en ook ergens tegen in gaat als het voor mij niet goed voelt. Deze tekst van T. Roosevelt is daarom de tekst waarmee ik afsluit.


Het is niet de criticus die telt; niet de persoon die aangeeft hoe de sterke persoon struikelt, of waar de doener van daden ze beter had kunnen doen. Het krediet is van de persoon die daadwerkelijk in de arena is, wiens gezicht ontsierd is door stof en zweet en bloed; die moedig streeft; die fouten maakt, die keer op keer tekortschiet, omdat er geen moeite is zonder fouten en tekortkomingen; maar wie streeft er eigenlijk naar om de daden te doen; wie kent groot enthousiasme, de grote devoties; die zichzelf aan een goed doel besteedt; die op zijn/haar best uiteindelijk de triomf van hoge prestaties kent, en die in het ergste geval, als hij/zij faalt, op zijn minst faalt terwijl hij/zij enorm durft, zodat zijn/haar plaats nooit zal zijn bij die koude en verlegen zielen die noch overwinning noch nederlaag kennen . '


Theodore Roosevelt


Fijne 1 april! (pas op voor de grappen ;-) )0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven