Mijn Programma: 22-3-2020

“Whatever you fight, you strengthen, and what you resist, persists.” ― Eckhart Tolle

Wat is wijsheid?

Dus vraag ik en volg ik het advies op. Ik check mijn gedrag , gedachtes en handel dan naar mijn beste kunnen om zo te leren en verder te kunnen naar t volgende moment of vraagstuk.

Ik wordt moe van de mensen die het nog steeds interessant vinden op het randje te balanceren van contact zoeken , verzamelen in parken en sociale dingen organiseren.

Waarom vind ik dat zo erg? Denk ik ze te controleren of "in control" te krijgen? Waarom ik het erg vind: Een advies wordt niet opgevolgd waar ik totaal achter sta ......... mmmmm deze mensen denken anders mag dat plots niet, anders denken? Dus daar zit mijn eerste ego(-istische) gedachten. Ik ga vanaf nu dan ook vragen waarom ze het doen en uitleg geven als ze vragen waarom ik het niet doe en welke ernst ik zie in de situatie. Open gesprek voeren (hoe fucking moeilijk ik dat ook vind... ).

Waarom wil ik controle omdat ik niet weet wat de toekomst geeft, angst... 2de ego(-istische) gedachten. Ik leer in mijn programma het alleen bij vandaag te houden wat vaak lukt op veel gebieden. Deze situatie verrast mij hoe ik nu handel in deze situatie ten opzichte van anderen. Vandaag is vandaag en deze dag kan ik het beste naar mijn eigen kunnen doen. Ik kan vandaag afwegingen maken , vragen stellen en suggesties opvolgen van de mensen die het weten , hoe moeilijk kan ik het voor mijzelf maken ???

Waarom is er die angst ? Ik voel me kwetsbaar en wil mezelf beschermen. Dan denk ik je mag t laten zien dat je je kwetsbaar voelt Ton. Dus vandaar deze tekst. Kwetsbaar is voor mij mijn 3de ego (-istische) gedachten , waarom -> Nou als ik goed nadenk is die bescherming niet nodig. Ik heb een mooi huis , vrouw, hond en meer dan voldoende eten. Ik kan voor mezelf zorgen en fit blijven dat is voor nu vandaag voldoende! Er zijn er veel in de wereld die dit niet hebben nu of ooit zullen ervaren. Ook zijn de gezinnen waar een van hun in de zorg werkt nu knoepers hard aan het werken voor ons. Hoe egoïstisch kan ik zijn , toch? Dus ik hoef alleen maar hun advies op te volgen om zo mijn dankbaarheid te geven en uit te spreken naar deze hardwerkende groep die voor ons allen werkt.

“Accept - then act. Whatever the present moment contains, accept it as if you had chosen it. Always work with it, not against it.” ― Eckhart Tolle


3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven