top of page
0-1.jpeg
70271377_2731080356904999_5291694991968567296_n.jpg
Ton0236.jpg
IMG-20190821-WA0009.jpg
gedicht6277.jpg

Ik ben een herstellende verslaafde en mijn naam is Ton

 

Mijn verhaal

Ik ben in 1969 geboren in ’s-Hertogenbosch en op 3 jarige leeftijd verhuist naar Uden. Het gezin bestond uit vader, moeder drie zonen en een dochter.

 

Ik  had veel vrienden en vriendinnen. Het basis onderwijs volgde ik op de Bitswijkschool en daarna de Mavo. Ik noem mezelf een verwende aap, ik kreeg wat ik wilde. Op jonge leeftijd bezat ik een Atari-spelcomputer, ik werd boos als ik moest stoppen met spelen. Daar waren de eerste tekenen van verslaafd gedrag, ik kon uren spelen en stoppen kon ik haast niet. Daarnaast ging ik overmatig sporten, windsurfen en basketballen, ik ging er vol voor waardoor ik op scholen altijd een jaar extra mocht overdoen. Vanaf mijn vijftiende dronk ik al bier. Op mijn achttiende startte mijn sportopleiding CIOS in Sittard. Daarbij dronk ik al veel alcohol, een rem heb ik nooit gehad, ik stopte pas als ik total loss was. Heel snel werd het een verslaving. In de weekenden werkte ik in de horeca als studentenbaan en daar dronk ik menig biertje wat al heel snel door ging naar dagelijks gebruik.

Opname in verslavingskliniek.

In de nacht van 26 op 27 april 2012 kwam de omslag. Een werkgever vroeg mij: ”drink jij niet te veel tijdens het werk." Ik werd zo boos, hij had gelijk,  ik schold hem de huid vol want ik kende geen andere manier als een ander de schuld geven. Boos ging ik naar huis en zei tegen mijn vrouw: “Het gaat zo niet meer." Ik wist het …. Ik kon het niet meer alleen. Ik belde een kliniek in Amsterdam en twee dagen later stopte ik met drinken, één week later zat ik in de kliniek voor 8 weken opname. Beste keuze ooit!!  De eerste weken waren heel zwaar, ik verzette mij tegen alles en iedereen. Vanaf het moment  dat ik mij overgaf aan mijn behandeling begon mijn herstel. Door de ervaring van mijn eigen herstel, hoop ik nu andere inzichten te geven zodat ze herstel op kunnen pakken. In de kliniek werd er gewerkt  met een 12 stappenplan, die heb ik omgezet in “12 Beweegstappen plan." Ik heb mijn passie voor sport, mijn ziekte verslaving  en mijn herstel gecombineerd om zo mensen te bereiken.

 

 

Bullshift is mijn gedachtengoed en ben een dankbare verslaafde in herstel. Zoals ik vol voor alles ben gegaan ga ik nu voor diegene die een hulpvraag stelt samen komen we er wel , niet alleen!!!

bottom of page